nuffnang ads

Selasa, 17 Januari 2012

masa mula mula dapat kerja.

Hati gumbira bila dapat kerja.Masa tu masih tunggu keputusan spm.
Kerja di station minyak petronas sebagai juru pam.

Mula mula kerja rasa kekok jugak.Gaji tk besar tapi pada masa tu cukuplah untuk aku sorang.Lagi pun untuk habiskan masa sementara tunggu keputusan spm.

Kerja tak susah..kereta sampai aku tanya nak isi berapa.Ada yang guna bahasa isyrat .kalau 2 jari itu $20.00 .kalau motor 2 jari itu $2.00.
Kalau balik duit pelanggan kena hati hati takut tersalah balik duit baki.Nanti kena ganti kalau tak balance masa tutup pam.

Ramai penduduk sekitar yang aku kenal dan dia orang pun kenal aku.Dapat gaji pertama aku bagi mak sikit.Baki aku guna untuk makan minum dan beli baju.

Sekarang station pam minyak kalau kau orang nak isi minyak kena layan diri ..bayar kat kaunter dan isi sendiri.Ini semua mungkin tiada minat warga kita bekerja di pam minyak.
Ini lah pekerjaan pertama aku...tak akan aku lupakan.

3 ulasan:

  1. dkna tak pernah kerja sebelum nie..habis spm terus masuk politeknik..habis politeknik terus masuk gomen..

    so tak ada pengalaman kerja swasta...tapi dkna respect mereka yang pandai cari duit lepas sekolah..

    BalasPadam
  2. cm best lak bile kenang time part time 2 kan

    BalasPadam
  3. assalamualaikum abghani...dpt pengalaman yg baik kan...:)

    BalasPadam

Ulasan dari Blogger terbaik