nuffnang ads

Selasa, 28 Februari 2012

GILA

Gila atau kurang siuman.Ada orang memang betul ada penyakit gila.
Orang gila kalau bunuh orang tidak boleh di penjarakan atau di gantung di tali gantung.Mereka akan di hantar ke pusat jagaan orang gila di Tg Rambutan Perak atau
di Hospital Bahagia Tampoi Johor.

Selain gila kurang siuman ada juga orang gila yang focus atau ketagih kepada satu subjek sahaja.Ada dua kategori iaitu yang memudaratkan dan tidak berapa memudarat diri sendiri atau orang lain.
Contoh yang memudarat- gila judi,gilakan bini orang,gila seks dan sebagainya.
Contoh yang tidak memudarat-gila pancing,gila membaca,gila bekerja dan sebagainya.

Selain daripada itu ada juga orang yang suka buat perangai gila gila bertujuan untuk
menarik perhatian orang ramai.Contoh pemandu berani mati,hobi panjat bangunan tinggi dan sebagainya.

Apa apa pun janganlah kita menjadi gila bila melihat orang yang berperangai gila.

6 ulasan:

  1. salam;
    ada 44 macam gila..dan ada yang gila blog.

    BalasPadam
  2. hahah ok ok...gila dalam bidang tertentu aje la...keh3

    BalasPadam
  3. betul tu...tengok org gila kang sekali dgn kita2 gila...hehe..;P

    BalasPadam
  4. asal tak leh nak komen yang post kat atas tu eh?

    BalasPadam
  5. Mr.Clive--haaaa ni meti dh tersangat lewat..heheheh

    BalasPadam

Ulasan dari Blogger terbaik