nuffnang ads

Isnin, 28 November 2011



Melabur untuk kubur tersayang
Gambar-SEORANG kakitangan kawasan perkuburan Lac Hong Vien di Vietnam membakar colok bagi pihak pelanggannya pada 5 November lalu.


KY SON, Vietnam - Kawasan perkuburan Lac Hong Vien di sini menjual tempahan lot kubur dan perkhidmatan eksklusif untuk si mati.
Kawasan perkuburan seluas 98 hektar itu terletak 50 kilometer ke barat Hanoi di wilayah Hoa Binh.
Setiap satu meter persegi tanah perkuburan itu dijual pada harga AS$400 (RM1,271) manakala sebuah keluarga membelanjakan AS$71,500 (RM227,271) untuk plot kubur seluas 200 meter persegi.
Perkhidmatan menghantar pelbagai hadiah untuk si mati seperti bunga, mata wang tiruan, ayam yang direbus dan minuman keras yang mahal juga disediakan.
Para kakitangan kawasan perkuburan itu akan membawa barang-barang itu ke kubur yang diminta oleh para pelanggan pekerja-pekerja itu turut menghantar rakaman video dan gambar hadiah tersebut menerusi e-mel kepada keluarga si mati .
Tempahan hadiah itu boleh dibuat menerusi online.
Seorang akauntan, Bui Mai Phuong, 53, berkata, dia menimbang untuk melabur sebanyak AS$24,000 (RM76,257) untuk kawasan perkuburan seluas 30 meter persegi.

bilapahatberbunyi-:dah mati pun banyak guna duit

5 ulasan:

  1. assalamualaikum abghani...betul la dah mati pun masih byk guna duitkn mcm2 hal...:)

    BalasPadam
  2. hehehe.biasala,diorang memang gtu

    duit boleh dibawa ke kubur
    tu istilah diorg

    BalasPadam
  3. selagi boleh nak kubur yang cantik dan indah..

    BalasPadam

Ulasan dari Blogger terbaik