nuffnang ads

Jumaat, 23 Mac 2012

Lagu yg,suruh remaja lari dari rumah-Bawa aku Pergi - Kaka & Zizan

Lagu ini aku tak berapa faham maksudnya.Yang aku tahu remaja perempuan suruh pakwenya bawa dia pergi lari dari rumah.Kalau budak bawah umur yang bermasalah dengar mereka akan terpengaruh dengan liriknya- Bawa aku pergi.Lagu ini patut di haramkan dari di siarkan.
Kebelakangan ini kita selalu dengar remaja lari dari rumah mengikut teman lelaki.Lari dari kongkongan keluarga.Cuba baca lirik lagu ini..bawa aku pergi..tak perlu kembali..pergi lebih jauh.Liriknya saja dah cukup mempengaruhi remaja yang bermasalah....lari dari rumah selesai masalah.Lagu ini tak sesuai untuk penyiaran .
Patut di Black List.




bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyataan, mula kisah dongeng

tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga


bila kita pergi
apa kan berlaku
siapa kan peduli
siapa ambil tahu
hidup kita tempuh
untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

12 ulasan:

  1. hahha..ok,bila abghani post benda ni baru saya perasan lirik lagu ni..patut la ramai budak2 sekarang suka lari ikut buayafren dia :P

    BalasPadam
  2. kalau boleh pembaca linkkan pos tini ke blog anda atau FB supaya pihak berwajib tahu perkara ini.

    BalasPadam
  3. Betul tu, mula2 ingatkan buku merah tu buku checkup masa pregnant tu kekekke

    BalasPadam
  4. asal bolehje buat lagu

    BalasPadam
  5. assalamualaikum abghani...yer la mula2 mama dengar pun dah mcm x seronokj e sbb liriknya yg begitu...:)

    BalasPadam
  6. sy tak pastilah..samaada lagu ni take advantages on current issues @ current issue yg menyebabkan lg ni dicipta.. Pepon..lagu dah catchy..nice..tp lirik.. Hmm...tak positif. .Try to write something positive and encouraging..kan ke baguss

    BalasPadam
  7. irama ok..cuma lirik jer tk baik utk remaja perempuan

    BalasPadam
  8. ARITU ADA JUGAK BUI BACA BLOGGER SEBUT PASAL LAGU NI..KENAPA LAH LAGU NI BOLEH DILULUSKAN..DH TERANG2 LIRIK LAGU TU TAK BAIK..HUHU

    BalasPadam
  9. sy ada denagr lagu ni dlm Muzik2 kat Tv3 ptg semalm..12st time dengar sy dah chop lagu ni lagu org rosak akhlak..dan kebetulan sy dok palan nak masuk entri dlm blog..rupanya abghani mendahului sy.,kita fikir benda yg sama rupanya..

    BalasPadam
  10. baru tahu lagu ni wujud heheh..tapi betullah..liriknya agak memesongkan

    BalasPadam
  11. aihhh
    lagu2 owg skrg ni byk x bermotip
    huuuuu

    BalasPadam

Ulasan dari Blogger terbaik