nuffnang ads

Jumaat, 12 Ogos 2011

Telefon Bimbit

Benda kecil yang  penting.Dibawa kemana sahaja.Gelisah kalau tertinggal di rumah.Sanggup patah balik untuk membawanya.Ada orang memerlukan dua dan aku satu sudah memadai.Itu lah penangan Telefon bimbit atau handphone.Rasa ketinggalan kalau tidak memilikinya.

Ada yag mahal dan ada yang murah.Aku gunakannya hanya untuk sms, menghubungi dan di hubungi.Dulu zaman public phone .... kemana saja aku pergi tidak menjadi masalah tanpa telipon bimbit tapi kini telepon bimbit sentiasa bersama aku.

Dengan adanya telepon bimbit kita menjadi semakin dekat dunia menjadi semakin  kecil.
Bila bila masa sahaja kita boleh menghubungi dan di hubungi.


Terima kasih kepada orang yang menciptanya.

9 ulasan:

  1. betul tu, sangat2 berguna..
    segala maklumat ada di dalamnya..

    BalasPadam
  2. Salam;
    amat penting bila kecemasaan.tapi amat buruk bila digunakan tujuan buruk..

    BalasPadam
  3. sy perlu HP time keluar dr rumah je, sbb untuk memudahkan parents contact..
    kalo kt rmh, HP ntah ke mana,,tp utk tggu panggila kerjalah..

    BalasPadam
  4. salam...hp menjadi penting skg kn...

    dah jadi peneman sejati...:)

    BalasPadam
  5. Dear all tq fr yr komen..sangat di hargai

    BalasPadam
  6. ya...telifon bimbit sangatlah penting...

    banyak la kepentingannya kan..ehheh

    tido pun dengan hp tau..ahhah

    BalasPadam
  7. Wina takde bergantung sangat dengan telefon bimbit ni. Pakai biasa-biasa jer :)

    -wina1979-

    BalasPadam
  8. wina-aku pun biasa saja tapi sgnt perlu

    BalasPadam

Ulasan dari Blogger terbaik