nuffnang ads

Sabtu, 17 September 2011

Kereta Proton Kebanggaan Negara.

Rata rata orang Malaysia guna atau pernah guna kereta kebangaan negara
iatu jenama Proton.Model pertama di keluarkan pada tahun 1986 iaitu proton saga.
Bekerjasama dengan Mitshubishi motor corp.Antara tujuan kewujudan Proton untuk mewujudkan peluang pekerjaan pada masa itu banyak siswazah yang menganggur.

Selepas 25 tahun jenama Proton masih lagi berdiri tegak dengan model terbaru
Saga,Pesona,MPV Exora dan Inspira.

Faktor harga Proton adalah antara yang termurah dari model model jenama pesaingnya.
Dari segi kualiti tidak jauh beza dengan kereta buatan negara lain dalam klasnya.

Mana mana jenama kereta pun memang ada masaalahnya.Tapi kini Proton telah menambah
baik jenama mereka untuk mendapat keyakinan pembeli.

Jika kita membeli jenama Proton bermakna kita membantu Proton dan warga proton.Proton mewujudkan beribu peluang pekerjaan.Jurutera,bhg pengurusan,juru teknik,pekerja am dan juga vedor vendor yg terlibat.

Jika Proton tutup bermakna ramailah yg menganggur.Siapa lagi nak bantu Proton kalau bukan orang Malaysia.Jadi belilah kereta Proton.Kalau anda seorang yang kaya raya sekurang kurangnya anda ada sebuah kereta proton.

15 ulasan:

  1. promote kereta malaysia la ni? heheh.

    ala. sy manada duit nk beli kereta luar negara bagai semua. mesti proton punya. lg best!

    BalasPadam
  2. betul tu belilah kereta buatan Malaysia yer...sokong buatan sendiri...:)

    BalasPadam
  3. Teringat ketika pertama kali Malaysia keluarkan kereta Proton Saga, rasa bangga gila. Ramai orang pakai kereta Proton Saga. Wina lak masa kecil-kecil kat lebuhraya suka kira berapa jumlah kereta Proton Saga.

    Nostalgia betul kenangan.

    -wina1979-

    BalasPadam
  4. setahu saya kereta proton saga yg dulu dilancarkan pada 9 Julai.. My birthday :) tapi tahun je lain

    BalasPadam
  5. saya bangga sebab memiliki sebuah kereta proton di rumah...heeeh

    BalasPadam
  6. dear all- saya bangga pakai keter proton dan tetap setia.

    BalasPadam
  7. betul-betul :)
    proton pun dah maju skrg ni..

    BalasPadam
  8. prefer Perodua jimat minyak hee. buatan mesia gak

    BalasPadam
  9. my 1st car is wira S.E..tahun 2003..masih setia dan sihat sampai sekarang.tak pernah rosak.kalau start tak idup tu baru 2 kali tu pun sebab betri dah kong..walaupun wira, ia tetap keturunan proton :p

    BalasPadam
  10. sy keje kat kereta keluaran malaysia gak...produa...;d....hik...;f

    BalasPadam

Ulasan dari Blogger terbaik